Avantajele sterilizarii mastilor de protectie FFP2 si FFP3 cu autoclavul DXP Domina Leave a comment

Halmadent Autoclav DentalX DXP Domina

Subiect de actualitate cotidiana, purtarea mastilor de protectie in contextul raspandirii agentilor patogeni este in momentul de fata una dintre principalele masuri adoptate impotriva limitarii raspandirii virusurilor, cu precadere a infectiei cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Deoarece ne aflam intr-un moment in care traim schimbari radicale ale comportamentului si obiceiurilor de zi cu zi, specialistii din domeniul sanatatii recomanda, alaturi de o buna igiena, purtarea mastilor de protectie in orice imprejurare, cu precadere in spatiile inchise si zonele aglomerate.

Cu toate acestea, in functie de tipul domeniului de activitate, exista niveluri diferite de risc de infectare precum si masuri sensibil diferite care trebuie adoptate si respectate. Astfel, in ceea ce priveste medicii stomatologi si intreg personalul complementar, exista un risc major de transmitere a virusurilor si implicit a infectiei cu COVID-19 in cadrul procedurilor de tratament. O masura de preventie care sa garanteze siguranta maxima a pacientilor precum si a medicului stomatolog este purtarea obligatorie a mastilor tip FFP2 si FFP3, ce  asigura un grad de protectie ridicat. Cu toate acestea, purtarea si schimbarea lor dupa fiecare pacient genereaza costuri destul de ridicate.

Solutii eficiente pentru cabinetele stomatologice

O solutie la indemana, care sa pastreze costurile scazute mentinand acelasi nivel de siguranta pentru personalul medical cat si pentru pacienti este sterilizarea mastilor tip FFP2 si FFP3 cu ajutorul autoclavului DXP Domina. Studii recente realizate de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Delft (Olanda) au demonstrat ca procesul de sterilizare a mastilor tip FFP2 prin autoclavare la o temperatura de 121°C nu influentează functionalitatea acestora, reprezintand astfel o solutie de reutilizare simpla, viabila si rentabila. (vedeti studiul aici )

Autoclavul DentalX Dxp Domina

Autoclav Domina dxp

Sterilizare eficienta, performanta ridicata

Dotat cu o pompa vacuum silentioasa si performanta, autoclavul Dxp Domina poate steriliza de la cele mai dificile materiale, cum ar fi cele cu cavitati sau instrumentarul cu pori, pana cele mai sensibile, precum mastile de protectie faciala, fara risc de deteriorare prematura.

Indeplinind cele mai noi standarde internationale si trecand cu brio cele mai dificile teste de sterilizare (testul Bowie&Dick si testul Helix), autoclavul Dxp Domina ofera solutia eficienta de sterilizare pentru stomatologii care cauta cel mai inalt nivel de performanta si siguranta pentru pacientii lor.

Rapiditate

ruleaza ciclul rapid in 18 minute si ciclul clasic in 35 minute (incluzand uscarea)

Volum crescut

volum util de 12,6 litri la capacitate de 18 litri, cu pana la 57% mai mare comparativ cu autoclave concurente

Siguranta

sistem unic “Adaptive Heat” ce permite sterilizarea instrumentelor delicate fara risc de deteriorare

Pana la 20 de masti FFP2 si FFP3 intr-un singur ciclu de sterilizare

Proiectate sa asigure protectie ridicata in orice imprejurare, mastile tip FFP2 si FFP3 ofera siguranta si confort tuturor celor care le poarta. Datorita caracteristicilor si a tehnologiilor utilizate, aceste tipuri de masti au devenit instrumente vitale pentru toate ramurile sistemului medical, inclusiv pentru medicii stomatologi. Tocmai de aceea, consumul acestor produse a crescut exponential, iar odata cu acesta si costurile in cadrul cabinetelor stomatologice.

sterilizarea prin autoclavare permite accesul permanent la masti sterile, fara a afecta caracteristicile de protectie

un singur ciclu de sterilizare B 121 poate steriliza pana la 20 de masti FFP2 si FFP3

posibilitatea de reutilizare previne degradarea mediului cauzata de procesul de eliminare a mastilor de unica folosinta

O optiune viabila care propune beneficii in ceea ce priveste siguranta, economiile si durabilitatea o reprezinta sterilizarea cu ajutorul autoclavului DXP Domina si reutilizarea mastilor tip FFP2 si FFP3. Cu toate acestea, este foarte important sa consultati producatorul mastilor pe care le utilizati pentru a va asigura ca sunt compatibile cu aceasta varianta de sterilizare si a afla care este numarul maxim de cicluri de sterilizare pe care il permit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *