Microscopul Optomic in interventiile stomatologice

Microscopul, nelipsit in interventiile stomatologice Leave a comment

Microscop OP-Dent 5

Primul microscop chirurgical a fost prezentat in anii 1920, fiind insa ignorata utilizarea lui pana in anii 1950, cand Richard A. Perritt l-a integrat in interventii de micro-chirurgie ofltalmologica. In rutina stomatologiei restauratoare a fost utilizat cu succes la mijlocul anilor 1980-1990 de catre un specialist in endodontie pe continentul American, urmand a se incepe utilizarea lui in Europa la sfarsitul acestei perioade. Datorita avantajului de vizibilitate clara a suprafetelor dentare, microscopul se utilizeaza astazi cu multiple beneficii in majoritatea tipurilor de interventii stomatologice, precum: endodontie, chirurgie si implantologie.

In prezent, microscopul dentar OP-Dent produs de Optomic indeplineste cele mai exigente cerinte in domeniul stomatologic, fiind proiectat si construit cu cele mai moderne si precise sisteme de fabricatie. Permite configurarea cu o gama larga de dispozitive de tratament, precum: sisteme de iluminare si separatoare de fascicul, cat si dispozitive de captare a imaginii sau video.

Precizie de lucru in interventiile stomatologice

Utilizarea microscopului in cabinetul stomatologic aduce multiple beneficii medicului in procedurile realizate. Cu ajutorul microscopului, medicul poate identifica canalele atipice, micro fisuri, fractura in lungimea dintelui, carii marginale imposibil de vazut cu ochiul liber si usureaza procesul de extractii dentare cu complicatii.

Microscopul Optomic in interventiile stomatologice prezinta ca avantaj principal marirea imaginii focalizate prin combinatia sistemelor de obiective, binocluri si oculare, facilitand pana la 5 trepte de marire de la 2x pana la 34x.  Stratul optic protector ofera o inalta rezolutie, contrast si definire, oferind imagini luminoase si reale din punct de vedere cromatic si o calitate de redare extraordinare.

In plus, binoclul inclinabil de la 0° la 240° contribuie la pozitia ergonomica a specialistului, prin intervalul larg de rotire.

Microscopul OP-Dent5, cu binoclu inclinabil si suport mobil poate fi achizitionat de aici →

Ergonomie in postura de lucru

Optomic a conceput exclusiv pentru OP-Dent sistemul Soft Move, un sistem de franare si miscare care asigura o mobilitate excelenta, lina si precisa. Astfel, cu stabilitatea imbunatatita si bratul multiarticulat, permite adaptarea posturii specialistului fara a crea presiune asupra corpului, asigurand maximum de confort si in acelasi timp eficienta interventiilor. Este construit din componente si materiale de calitate superioara, contribuind si la reducerea costurilor de intretinere, in principal datorita rulmentilor cu role conice ce nu necesita cheltuieli suplimentare cu lubrifierea.
Robust, stabil, este in acelasi timp foarte practic datorita bratului microscopului care poate fi pliat la dimensiuni minime, ocupand foarte putin spatiu in cabinet. In functie de preferintele de lucru ale specialistului acesta poate fi configurat in diferite variante de montaj, respectiv: mobil, fix pe podea, pe perete sau chiar pe tavan.

Iluminare LED cu filtru culoarea chihlimbarului

Pe langa toate aceste beneficii, microscopul Optomic in interventiile stomatologice aduce un plus valoare prin sursa de iluminare LED care creeaza mai putine umbre comparativ cu alte dispozitive de iluminat. De asemenea, propune trei filtre de lumina: naturala, artificiala si culoarea chihlimbarului, optima pentru interventiile dentare fiind cel in culoare chihlimbarului.

Comparativ cu lumina artificiala, cea a chihlimbarului mentine o culoare neutra, fara a intensifica nuanta reala a zonei de lucru, oferind medicului libertatea de a interveni direct asupra problemei dentare. Totodata aceasta lumina emite o temperatura redusa si nu contribuie la intarirea polimerilor dentari utilizati in timpul procedurilor de obturare.

Pentru ca vrem sa sustinem medicii stomatologi care cauta cel mai inalt nivel de performanta pentru pacientii lor, am pregatit oferta limitata pentru microscopul OP-Dent 5 cu binoclu inclinabil, marire in 5 trepte si suport mobil. Tehnologia avansata, ergonomia utilizarii, performanta si mobilitatea microscopului fac din acesta partenerul ideal in cabinetul dumneavoastra.

Oferta microscop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page
IMPORTANT • In data de 15 august suntem liberi iar comenzile plasate in aceasta zi vor fi procesate incepand cu 16 august. Multumim!